Jonkin aikaa Blogistaniaa seuranneena sormeni ovat alkaneet syyhytä tavalla arvaamattomalla. Seuraa ala-arvoinen vitsi: ei, kyseessä ei ole ihottuma. Pikemminkin pahanlaatuinen alkamaisillaan oleva sairaus. Olen huomannut jo pitkään tehneeni mielessäni postauksia ja kommentoineeni muita. Sain tarpeekseni mielikuvaharjoittelusta. Alku aina kankeaa eli blogini ulkoasu ei ole vielä sitä, mitä haluaisin. Näin alkumetreillä se on tusinablogi ja minähän en mitään inhoa niin kuin tusinatavaraa. Korjaan asian heti, kun jaksan ja kykenen.

En osaa vielä sanoa, mitä tästä kehkeytyy vai kehkeytyykö mitään. Voihan olla, että kyllästyn heti alkuun. Uskallan kuitenkin epäillä. Olen kausi-ihminen. Nyt on aktiivinen kausi alkamassa. En tiedä, koska uusi passiivinen kausi tulee, ja parempi onkin. Nyt pitää nauttia.

Myönnän täysin avoimesti, että syynä blogin aloittamiseen on epäpuhdas itsekkyys. Haluan purkaa tuntojani, käsitellä ja kehitellä ajatuksiani ja saada niille vastakaikua (tai vastalauseita). Haluan olla osa tätä yhteisöä. Epäpuhdas siksi, että haluan auttaa muitakin samassa pyrkimyksessä. Ollakseni täysin rehellinen tuo ensimmäinen syy on kyllä vahvasti yliedustettuna. Ainakin tässä vaiheessa.

Kaikesta edellä olevasta joku on jo voinut osata päätellä, että jos haluaa lukea jotain järkevää ja merkittävää, kuten katastrofaalisen maailmantilanteen pohdintaa yms., on ehkä jätettävä tämä blogi väliin. Kaikkia tuskin kiinnostaa opiskelijatytön sielunelämä. Voi olla kuitenkin, että sivuan vahingossa joskus jotain järkevää ja merkittävääkin.

Mietin, pitäisikö minun suorittaa jonkinlainen esittely. Mietin ja hylkäsin esityksen. Ähäkutti! Vastoin kaikkia tapojani ja periaatteitani aion pysyä anonyymina (jos se onnistuu, koska ajan myötä tulen väistämättä paljastamaan paljon itsestäni). Se on yksi syy. Toinen on se, että esittely on tylsää ja vähän turhaakin (koska ajan myötä tulen paljastamaan paljon itsestäni). Teksti puhukoon puolestaan. Näin alkuun riittäköön seuraavat: opiskelija, ikä noin 1/4 vuosisata, pilkunviilaaja, pohdiskelija.

Täten kastan uuden blogin, Riitasoinnun.